Fotografie, Kunst & Meubels

Olifant
 
Schilderij
Fotografie
Guido van den Berg richt zich met zijn fotografie met name op abstracties, structuren en objecten. Veel voorkomende aspecten daarbij zijn kleur, vorm, compositie en licht.
 
De foto’s zijn vaak zo genomen, dat er een vervreemding ontstaat, en het object en de structuur, een hernieuwde (extra) waarde krijgen. Verwondering over wat hij ziet, vastgelegd in een beeld. Het wonder dat altijd om ons heen is. De schoonheid van de normaalste dingen. Niets is niets. Alles heeft zijn eigen schoonheid.
 
Kunst
Guido van den Berg is sinds de tachtiger jaren werkzaam als beeldend kunstenaar. Zijn werk bestaat hoofdzakelijk uit abstracte schilderijen (mathematische figuren in relief) en zo nu en dan ook wel figuratieve schilderijen en tekeningen. De techniek die hij gebruikt, is gemengd. De meeste schilderijen zijn olieverf op paneel (masoniet, mdf). Voor zijn reliëf gebruikt hij meestal zand, maar ook wel andere materialen, zoals hout, stoffen, perspex en wat hij verder bruikbaar acht.
 
Soms dienen foto’s als inspiratiebron voor schilderijen en tekeningen. Zijn werk onderscheidt zich door de eenvoud en het kleurgebruik. Verstilde beelden die op zichzelf staan en een doorleefd gevoel weergeven, waarin de toeschouwer zich kan herkennen. Het werk is veelal monumentaal. Ook vindt men dat het een brug slaat tussen het abstracte en het figuratieve.
 
Meubels
Hij ontwerpt en maakt ook meubels. Deze ontwerpen zijn vaak strak en eenvoudig. Transparant en helder en in één oogopslag is duidelijk te zien hoe het ontwerp in elkaar zit.
Monumentaliteit en tijdloosheid spelen ook hierin weer een belangrijke rol.
 
 
Foto
Foto
Foto
Foto